Bestellen DVD's

U kunt ons een e-mail sturen waarin u aangeeft welke DVD (s) u wilt bestellen:

ericahoksbergen@hetnet.nl

Vergeet niet uw adres en telefoonnummer te vermelden.

Wij sturen u de bestelling toe, samen met de nota. De prijzen zijn inclusief verzendkosten.

DVD's

De Worsteling. Suzanne over haar adoptie (2007)

De Worsteling1 200Universiteit Utrecht, afdeling Adoptie. Regie David Blitz, 21 minuten.

Suzanne is geboren in India en als baby van 5 maanden geadopteerd. Toen zij 12 jaar was had zij voor het TV programma “Tussen eten en afwas” een emotioneel gesprek met haar adoptiemoeder. Nu zij 26 is kijkt zij in deze film terug op dit gesprek en op haar leven. De film geeft een helder beeld van bijzondere levensaspecten van een volwassen geadopteerde en hoe deze als jonge puber tegen bepaalde problemen (naar India gaan, gedachten over biologische ouders e.a.) aankijkt. Film is uitermate geschikt voor discussies tussen ouders en geadopteerden.

Extra: interview met Prof. Dr. René Hoksbergen n.a.v. de film (10 min.)

Prijs: € 10,00

Hetzelfde Anders. Gezinnen met geadopteerde en biologisch eigen kinderen (2010)

Hetzelfde anders 200Universiteit Utrecht, afdeling Adoptie. Regie Martine Lunshof, 41 minuten.

‘Hetzelfde Anders’ volgt drie gemengde gezinnen met kinderen tussen de 4 en 28 jaar oud. In de film wordt vanuit verschillende perspectieven de ervaringen van gezinsleden belicht. Ook zien we twee volwassenen (eigen geboren), van 39 en 41 jaar oud uit twee verschillende gezinnen, in gesprek met elkaar. De film geeft veel informatie voor adoptieorganisaties, hulpverleners, adoptieouders, in het bijzonder voor aspirant-adoptieouders met een of meer eigen geboren kinderen, die een of meer kinderen gaan adopteren.

Prijs: € 10,00

Nieuwe film: De rugzak van adoptie

Rugzak van AdoptieBen jij geïnteresseerd in adoptie, denk je er over om te gaan adopteren, of ben je zelf geadopteerd? In de documentaire “de rugzak van adoptie” word je in sneltreinvaart meegenomen door de verschillende fases van de adoptie, vanaf de zwangerschap van de eerste moeder tot aan de adolescentie fase van de geadopteerde.
Met welke visie werkt het kindertehuis, met welke gedachte staat een moeder haar kind af en hoe ervaart de geadopteerde de adoptie? Wij, Sharon Dorlandt en Daniela Grotendorst, hebben voor ons afstudeerproject een documentaire gemaakt in Colombia. De documentaire geeft een impressie van adoptie.
Op 24 mei 2013 is de première geweest van de documentaire op de Universiteit Utrecht. Heb je deze gemist? Niet getreurd, want de documentaire kan besteld worden via rugzak.adoptie@hotmail.nl of bij ericahoksbergen@hetnet.nl (10 euro, inclusief verzendkosten). Like ons ook op facebook www.facebook.com/DeRugzakVanAdoptie 
Prijs: € 10,00